After three years of rehabilitation conducted by GCA Architects, we can finally show you the reopening of the Parador de Aiguablava with their new services and completamento renewed. An exquisite restoration systems from TECHNAL that presents a modern parador that has kept its character as iconic on the cliff where it is located, the of the Punta des Muts, one of the coves most beautiful of all the Costa Brava (Girona).

The sea, the freshness and naturalness of the landscape are part of this space that belongs to Paradores of Spain. The spectacular views from virtually all rooms of the parador not cease to impress anyone that comes near. Nothing escapes the restoration of this hotel, the work of the architectural office GCA Architects, that has been carried out in all its facilities to improve the image of the building with a new facade more avant-garde.

Enclosures sliding LUMEAL and the fixed and casement series SOLEAL, are the protagonists of the total connection interior-exterior.

In addition to the facade, the interior has also been careful with detail. In fact, their 78 roomsspread over six floors, have also been completely redesigned and redecorated. If there is something that defines these rooms is the simplicity, clarity, light, views, and natural materials. In them, do not miss a single detail, thanks to the work of the interior design studio Denys & von Arend, who have wanted to “offer a walk through the rooms where every art is patent: sculpture, painting, photography, film, and literature. Each area, with wonderful views, it soaks in art”, they explain.

Light is the basis of this rehabilitation, but especially in the rooms. All of them enjoy to the maximum natural light through large windows to optimize the most of the panoramic views of the sea that surrounds the entire building and make it unique. To do this, we have employed fixed and casement large size of series SOLEAL of TECHNALideal for its excellent thermal and acoustic performance in addition to providing a strength and an aesthetic very much in tune with the line of the new parador.

The parador is now equipped with a solarium, terraces, a seasonal swimming pool, a new spa and a gym with panoramic.

Now, if we look at the outside of the hotel, along with its incredible views of the Costa Brava, we find outdoor areas much more attractive the above. Now, on the outside, the hotel has a solarium, terraces and a seasonal swimming pool with unbeatable views of the Mediterranean sea. It has also built a new spa and a gym with panoramic views. With this profound remodeling have been removed all architectural barriers and the final product is a space made for relaxation and enjoyment.

The reopening of the Parador de Aiguablava is waiting already with his modern touch along the coast. Only four kilometers from the Parador is the village of Begur, located on top of a hill. For lovers of history, at its summit is the main symbol of the town: its medieval castle. They also highlight indian houses in colonial style, built in the NINETEENTH century by emigrants who returned from America.

Any opportunity to tour the area and enjoy the outdoor opportunities and natural to offer the vicinity of Aiguablava. A parador, which takes you into the heart of the Mediterranean.

The light enters through the large windows in the facades

1/5

The light enters through the large windows in the facades

As we can see in this image, one of the common areas, the light comes pouring in all the parador. It does this thanks to the large windows on the facades longitudinal that provide dynamism and harmony of the whole.

“Our commitment to this project sought to improve the horizontality of the building, incorporating pergolas and opening up large windows on the facade”, explained from GCA Architects.

Unique atmosphere and quiet in the halls

2/5

Unique atmosphere and quiet in the halls

In the classrooms have been created micro atmospheres that invite hotel guests to relax and be captivated by the landscape, where the enclosures charge a critical role.

A space completely open to the outside

3/5

A space completely open to the outside

One of the strong points of this hotel is its openness to the outside. This is guaranteed by the door AMBIAL installed in one of the common areas with the aim to fully open the space to the outside without obstacles in between.

This system allows the incorporation of up to 10 sheets, with a maximum height of 3 meters and a width of 1.2 m each, that is to say, in total a window 12 meters long. The door AMBIAL allows a flood of natural light to the areas, blurring the boundary between interior and exterior.

Habtación top front of the sea

4/5

Habtación top front of the sea

As the rest of the hotel, also the hotel rooms have panoramic views of the sea and the beaches that surround the hotel. On them and acting as the link you have placed sliding hidden blade LUMEAL.

Thanks to its minimalist aesthetic, it has been able to take maximum advantage of the natural light, reflected in the blue of the sea. It’s an experience that ensures comfort and naturalness!

New spa and gym, widescreen

5/5

New spa and gym, widescreen

The luxury also covers this parador is located in the Costa Brava. In addition to its spectacular views outside, where they have improved the solarium, terraces and a seasonal swimming pool, now an extra point gives the construction of a new spa and a gym with panoramic views, made for relaxation and comfort. Are you going to lose?

More Articles

The modern rehabilitation of the Parador de Aiguablava by G…

Categories: Hotels

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *