A new modern and personified looks already in the valencia town of Godella thanks to the work of architecture, design and construction of Destudio Architecture. The result is a home cool and minimalist in the light illuminates the central areas through a high living room.

There are many details of this single family house project which was born from the idea of segregating the plot existing in two parcels independent. With this renovation, now, one of the areas is kept to the preexisting home of 1,900 and the and the other has been allocated to this project. Separated by a wall, the two plots are linked visually on the first floor.

But what were the conditions to carry out this project? Without a doubt, as explained from the study, the greatest handicap for the construction of the new plant was the difference in the land of more than two metres from one point to another in the home.

“To solve this element is projected housing with access to one of the facades of the street, and whose target volume was to debug the ornament of the apartment, contiguous, updating the forms to the contemporary architecture”, says the team Destudio Architecture.

As with many other buildings, modern housing is raised in the form of cube divided into two parts by a huge ripping from the vertical plane up to the roof, this being the main entrance of natural light into the double height that is projected on the inside. In fact, this allows to keep the house lit and gives to the room a greater dynamism.

If we access the interior of the house we find a separation of spaces in two large areas. On the one hand, the day area on the ground floor and, on the other, the sleeping area on the upper floor. Access to housing is raised with a skylight or, also called, skylight: the great protagonist of this project, followed by the access to the double height where the stairway and walkway together with the library.

If something falls in love with this house is the open space living room/dining room/kitchen. This one, designed with a modern style, opens to a courtyard through a large glass wall, thus linking the outer zone of the interior area of the housing.

To finish, already on the top floor of the house are distributed to the secondary bedroom, office, and master bedroom with en-suite bathroom and dressing room. A house after your projection brings together all the elements that we were looking for: light and warmth into the space. In addition, this residence in Godella we love the use of its materials, simplicity, elegance and a touch of minimalism, which provides housing to an innovative design.

A large window connects the living room to the patio

1/5

A large window connects the living room to the patio

One of the protagonists of the house, without a doubt, is the open space living room/dining room/kitchen. This one, designed with a modern style, opens to a courtyard through a large glass wall, thus linking the outer zone of the interior area of the housing.

The wide staircase to the first floor

2/5

The wide staircase to the first floor

The living room, wide and marked by a design a neutral and minimalist, is wide, with a staircase that connects the ground floor with the first floor. A system that evolves harmoniously and clear within the space.

A modern construction in the form of a cube

3/5

A modern construction in the form of a cube

The home, located in the municipality of valencia film festival, is raised in the form of cube. A type of modern construction and ideal, as it allows the entry of natural light into the double height that is projected on the inside.

The upper floor of the house: minimalist and natural

4/5

The upper floor of the house: minimalist and natural

The fresh design and minimalist continues also on the top floor of the house. It is distributed to the secondary bedroom, office, and master bedroom with en-suite bathroom and dressing room.

The staircase and walkway together with the library

5/5

The staircase and walkway together with the library

Access to housing is raised with a skylight, the great protagonist of this project, followed by the access to the double height where the stairway and walkway together with the library.

More Articles

Light and warmth in the construction of a house in Godella

Categories: Houses

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *