The study Space Concept it has been responsible for giving a new life to a house located in the galician coastin the Val Miñor (Nigrán, Vigo), which carried ten years built and that he needed a new face adapted to the needs of the new owners.

The apartment, of about 270 square meters surface area, despite nearly a decade built had never been inhabited, so that I didn’t even have a kitchen, and showed signs logical deterioration and the passage of time, in addition to the aftermath of a flood of waters a few years ago flooded the basement floor.

One of the main objectives of the reform, in addition to putting the house on the point to enter to live absorb the damage caused by the long lack of use, was the full refurbishment of the ground floor, creating, thus, two additional bedrooms and a bathroom; setting up the kitchen and creating a small toilet on the ground floor. The whole house was furnished as decorated by Space Concept entirely.

It is sought that the decor had a style very cool with touches sailors remember the galician coast, so clearly predominate the blue tones throughout the home, with a nod to the coastal zone.

Living room and dining room

1/5

Living room and dining room

The stay lounge and dining area is a large space which he joined a small space to work with a desk and shelf unit very light Ikea pinned to the wall, on the wall paper of box Vichy. Just dress the stay sofa Westwing, table centre Made, a rug from Lorena Canals, and the dining table and chairs in Kave Home.

Photograph By Hector Santos-Diez.

Master bedroom

2/5

Master bedroom

Also the master bedroom is a stay very broad, this time with a decor very clean and discreet. The accommodation is formed by a double bed with bench footboard in oak and bedside tables suspended and upholstered headboard in blue from La Redoute, in addition to the paper-painted with ethnic patterns in subtle on the installed sconces for reading, Aromas del Campo.

Photograph By Hector Santos-Diez

Children's bedroom

3/5

Children’s bedroom

The children’s bedroom stands out for being completely faithful to the Montessori methodology: the beds are close to the ground, the clothes racks and shelves accessible so that they can reach the smaller…

The wall is papered with a paper blue turquoise full of small fish, faithful to the style sailor of the place, wrapping around the beds as if they were inside a large fish tank.

The beds are Furniture Lufe, shelving, and little wicker chair from La Redoute, the hangers Drop of Normann Copenhagen, the bed linen from H&M Home and furniture jugueteros and bedside tables are from Ikea.

Photograph By Hector Santos-Diez

Bathroom

4/5

Bathroom

The bathroom of the ground floor deck follows the same philosophy and are predominantly the same blue tones. Tiled with tile metro up to half-height, except in the shower, is wall-paper with a paper-painted fish in blue tones combined with the furniture lavabo Leroy Merlin, and contrasts with the ceramic tile that mimics the wood of the floor. In terms of the lighting, this is solved with a led strip on the ceiling and two appliques Aromas of the Countryside on the mirror.

Photograph By Hector Santos-Diez

Bedroom sloping

5/5

Bedroom sloping

In these bedrooms had a challenge: create a module of auxiliary storage in the area with the greatest fall of cover from large sliding drawers, which, in turn, included a shelf in oak to function as a bedside table or repilla.

Finally, the exterior of the home has a large porch that is decorated with furniture from Ikea and Westwings and textile Kave Home.

Photograph By Hector Santos-Diez

More Articles

Comprehensive reform with touches of sailors in the coast of galicia

Categories: Reforms

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *