An ideal shelter, a mediterranean lifestyle. These are great shades that highlight the latest project by the interior design studio Coblonal, responsible for the design of this amazing detached house of new construction, located next to the sea and very close to Barcelona.

The result of the collaboration between Coblonal and the architect Jose Valverde it is a spectacular house avant-garde, where the light flows generously thanks to its design that allows the exterior and interior are interwoven continuously. The work of Coblonal Interiorismo focused mainly on the distribution, the definition of the interior volumes, whether of work or furnishing, as well as constructive solutions for the best fit of the different coatings and finishes.

As explained, to design its interior, Coblonal the focus is on the mediterranean lifestyle. This translates into the everyday practices of the family – eating together, enjoy a movie, taking a bath or reading a book – are in this space its proper place. All the tours of the house flow together in an open space and interconnected.

The house has 4 rooms, a study, different terraces, a large living room, a kitchen with central island, a gym, an indoor and outdoor pool, as well as a stunning garden area with outside dining area and a pond. To the day area, located on the ground floor, it has chosen a floor finished in micro-cement, for their aesthetic value and continuous, and by its high resistance to wear. In the area of night shift, which is located in the top square, it has chosen a parquet natural oak brings greater quality and comfort.

A house that, according to the group of interior designers, invites you to be in it. A peaceful retreat with all the modern amenities. And where one can relax taking a mediterranean way of life marked by the light and the freshness that follows this housing of high standing enjoying the sea breeze, scented with pine trees that separate the housing from the sea.

We tell you now many more details about this spectacular home; your furniture, rooms and even the materials used in its construction. Do you want to know it step by step?

A spectacular living room double height

1/7

A spectacular living room double height

The undisputed protagonist of the home is the living room, where the mise en scene deserves an a+. The double-height ceilings generates a luminosity extrathanks to huge windows that go from floor to ceiling. The space is presided over by a magnificent module clad in oak wood, which is home to the television and serves as storage in height.

As if it was a grand theatre it were, the television flows from the ceiling. The sofa upholstered in gray invites you to settle in and enjoy evenings of film, conversations with family or leisure reading. Two armchairs upholstered in white leather and two small tables round round out the set. Thanks to the facade that overlooks the pool, is fully glazed, the outside air enters in the room, but it allows you to enjoy the comforts of the interior. Natural plants bring freshness.

The light fixtures hanging at different heights

2/7

The light fixtures hanging at different heights

The stairs access to the different floors are formed of rungs made of sheet iron bent and lacquered, it is bounded by glass panels on the top and bottom. For lighting we have chosen different luminaires hanging at different heights, which give verticality and lighting in an original way, as well as a perception of joint between the different plants.

A great kitchen with glass doors

3/7

A great kitchen with glass doors

The kitchen is fully in white, amazes by its generous dimensions and its opening to the outside. It features an island with several tall stools, an ideal space for cooking or revise the newspapers while you enjoy a snack.

The idea of a close glazed with a wing sliding in the kitchen is aesthetic and functional at the same time. Allows you to isolate it from the dining area when the occasion requires it, but also brightens and magnifies the feeling of spaciousness. The large dining table, natural wood, has a capacity to accommodate 10 guests.

Bespoke furniture for zone in the area of night

4/7

Bespoke furniture for zone in the area of night

The plant, which houses the bedrooms and bathrooms offers open spaces. In this area of night, the furniture -designed by Coblonal– distributed spaces, offering at the same time, storage solutions, which enhances the feeling of neatness and order.

The master bedroom overlooks the living room from a kind of glazed balcony under which we find the living-dining room. Its interior tends to minimalism, highlights the headboard capitone upholstery in a deep blue, and a large chest of drawers longitudinal located under the opening to the living room. Like the living room, the bedroom opens to the exterior on the interior façade of the building. Through the glass we have access to a delicious terrace with views to the swimming pool.

A small spa home

5/7

A small spa home

In the master bathroom, shades of microcement grey and wood flooring oak break up the dominant white in the furniture and ceiling. The bathroom has a bathtub exempt and shower area open to the outside, even if privacy is not compromised thanks to the blade longitudinal pine in the window, offering privacy without counteracting the feeling of exteriority.

The bathroom is designed as a small spa homeon the bath has prepared a lamp with a black screen and the tears of glass, which allows you to offer an atmosphere more intimate for moments of relaxation, the shower offers space and comfort after its tempered glass panels with profiles in black.

The ideal refuge between the sea breeze and pine trees

6/7

The ideal refuge between the sea breeze and pine trees

In the basement we find a pool longitudinal and a fitness centreand ample parking. The exterior boasts a large swimming pool and generous vegetation. It has two dining areas: one of them located under a wing of the volume of the housing, which is suspended on a pillar, and the other under a pedestal in front of it, and can operate as complementary pieces when guests come to eat in times of good weather.

A study that encourages creativity

7/7

A study that encourages creativity

On the last floor of this house, you will find a study that gives access to a spacious terrace. An ideal space for developing new projects, enjoy a reading with peace of mind or to play the guitar

More Articles

A home in the mediterranean style that stands out for its fr…

Categories: Houses

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *